0

Köket

Vi flyttade hit för tre år sen och huset var då i fint skick. Inte behöver vi fixa och renovera här, bara bo, sa vi. Men alla som känner oss vet att vi inte är sådana människor. Vi skulle bara ändra lite här och riva lite där.
 
Några år senare har vi bara ett rum och hallen kvar på ovanvåningen som ska renoveras sen har vi gått över hela huset. Det är ju sååå roligt att se hur det nya växer fram. Det hade varit förödande om vi skulle gjort allt själva, hade ju aldrig funkat. Lokala förmågor har anlitats och de har gjort ett fantastiskt jobb. 
 
Hittade en före-bild på köket. Visst var det fint innan men inte som vi ville ha det. Vi har rivit väggen, lagt in nytt golv, rivit inredningen och haft en byggnadsvårdssnickare som murat upp en spisdel.
 
 
 
 
 
 
Vi ville att köket skulle få rätt känsla - som om husets hjärta alltid stått här. Vedspis var ett måste och bakugnsluckan var en bonus. I andra änden satte vi in elspis, spisfläkt och vinkyl. Vi är ju trots allt bekväma människor. Snickaren hittade stocken till spiselkransen i en 200 år gammal lada. Den blev perfekt ihop med kåpan sv rostig svartplåt. 
 
 
I källaren hittade vi ett gammalt avlutat bakbord. Det står nu under fönstret som extra avlastningsyta. 
 
 
Matdelen består av ett kryssbord i ek, industristolar från Interstil och en gammal renoverad kökssoffa. En salig blandning av olika stilar. Precis så som vi gillar det! 
 
 
 
Jag är så glad för mitt platsbyggda skåp i orginalskick eftersom det sväljer hur mycket som helst. Både porslin och all annan bråte som bara ligger och skräpar. 
 
 
Vaskdelen med micro och en pytteliten diskmaskin. I 2 år diskade vi för hand. Ni kan ju tänka er hur mycket disk det blir i en trebarnsfamilj. Alternativet vi hade var att fortsätta som innan eller försöka trycka in en liten maskin. Vi gjorde allt som stod i vår makt och nu har vi en hjälpreda som underlättar vardagen. Thank you, kitschengod! 
 
Så här ser vårt kök ut idag, men kanske inte i morgon 😜
Allmänt Kök Kök, lantligt kök, vedspis, bakugnslucka, bakbord, kryssbord, interstil, industistil, spiselkrans, rostig plåt, svartplåt, kåpa, kökssoffa,

Kommentera här: