0

Sol och badIdag var det dags. Äntligen! Som vi längtat! O så kallt det var i vattnet!!! 

Vi tog med barnens farmor och farfar och körde till en badplats en bit hemifrån. Picnickorgen var full med lunch och fika och solen stod högt på himlen. Det var upplagt för en härlig dag med bad och sol. Inte blev vi besvikna heller, tvärtom! Herregud, vad vi saknat värmen! 


Barnen låg i vattnet tills läpparna skiftade i blått. Jag fick muta dem med god fika på filten för att de skulle slita sig ifrån vattnet. 


Lovis passade på att fotografera med svärmors kamera. Hugo ställde snällt upp som modell. På kvällskvisten njöt vi av det fina vädret med sällskap av svärmor och svärfar. De bjöd på grillat med massor av tillbehör. Varför inte njuta av livet en helt vanlig tisdagkväll?! Det gäller att passa på när vädergudarna är glada! Ha en go kväll, alla fina! 


0

Någon har saknat sin matteMin minsta lilla älskling har tydligen haft väldigt tråkigt och ensamt här hemma på förmiddagen. När jag kom hem från jobbet ville Skrållan ligga väldigt nära. Om hon fått bestämma skulle hon gärna legat runt ansiktet, som ett litet skägg. Eller i munnen, som en liten snusprilla. Riktigt, riktigt nära ska det vara. Annars räknas det inte som mys! Gosigt värre här hemma just nu! 


0

När man behöver familjen som bäst

Det första jag åt i morse var alvedon. Innan jag slog upp ögonen kände jag att det inte skulle bli en behaglig dag. Vad kan man då göra med en sådan här dag? 

Jo, man tar hela familjen med sig och ger sig ut i skogen. Tyst, lugnt och fridfullt. Vi packade picnickorgen och tog med fiskespöna. 


Vi gick långt in i skogen och tillslut hittade vi en glänta som var perfekt för oss. 

Hugo hade med sig sitt fiskspö i plast och var fullt fokuserad på att dra upp gammelgäddan. Efter en halv minut var han frustrerad och undrade varför han inte fick napp. Tålamod, min lille gosse! 

När vi tillslut tröttnat på att fiska (ingen fiskelycka) var det dags att grilla varsin korv. Det smakar aldrig så bra som när man är vid vattnet!Skrållan var lite småsur efter att ha tagit årets första dopp. Inget roligt alls, tyckte hon. Vi mutade henne med korv så att hon skulle bli glad igen. Gammalt beprövat knep som funkar!


Precis bredvid vårt läger hittade vi massor av blåbär som fick följa med hem. Tänk vad mycket härligt naturen har att erbjuda! 


Precis innan vi skulle åka hem fick två våghalsar en ide'. De skulle bada! Illtjuten hördes över hela sjön! Men kul hade dem.Nu blir det lite slappande och slöande resten av dagen. Fylld av tacksamhet att jag faktiskt orkade göra denna dagen till en bra dag.