0

Skolstart och en födelsdagHej igen alla godingar! Hur mår ni? Min kropp protesterar vilt idag. Vi hade kalas för Moa igår med tillhörande tårtbygge, bakning och andra kalasbestyr. Det är såååå roligt att göra tårtor och Moa valde Monster high tema på sin.


Jag köpte vit, svart och rosa sockerpasta och sen gick allt av bara farten. Små spindlar med rosett på huvudet fick pryda kanten och Monster high-huvudet skars ut och monterades varsamt på den klädda tårtan. 
Moa blev väldigt nöjd med tårtan och faktiskt jag med. Den var dessutom god att äta med! 

Imorse sjöng vi för en förväntansfull 9-åring. Som hon väntat och längtat. Sen i julas faktiskt! Nedräkning och önskelistor har avverkats på löpande band. Gissa vad hon fick i några av sina paket?! Idag var det även dags för skola igen. Tjejerna har inte direkt längtat men tyckte det skulle bli kul att träffa alla igen. 
Nu blir det vila och ett tappert försök att få bukt med värken från h-vete. Ha en härlig dag!

0

Årliga Malmöresan

Varje sommar tar vi tåget till systeryster i Malmö. Hela bullriga familjen sover över i en etta. Intensivt, härligt, mysigt och alldeles lagom med en övernattning. När vi kom dit åt vi lättlunch med kaffe. 


Malmö är fantastiskt för barn eftersom där finns 220 lekplatser med olika teman. Hugo undrade om vi skulle besöka alla på samma dag. Nej, inte alla  idag, svarade jag med lite stressad andhämtning. Vi började med Folkets park där det fanns hoppkuddar, motorikbanor, lekställningar och bilkarusell. Och allt var gratis! 

Så mycket roligt att göra på en och samma ställe! Energireserven behövde fyllas på så vi tog en fika på Triangeln.

När tjejerna var små fick de göra vars en nalle på Build a bear och idag var det Hugos tur. En väldigt trevlig tjej hjälpte honom att fylla fluff i hunden han valt. Den fick även en ljudknapp med hundskall och ett hjärta som Hugo fyllde med kärlek och pussar. 


När hunden Henke var färdigborstad valde Hugo ut en brandmansstass och ett set med jeans och tröja med bilmotiv på. Lite tillbehör och en garderob att förvara allt i fick följa med oss hem. Nöjd och glad kille! 


Det är var så spännande att åka buss överallt. Hugo satt som ett ljus i full koncentration hela resan. 

Vi åkte hem och gjorde tacos och slappade en stund. När det började skymma gick vi ut på kvällspromenad. 

Vi somnade gott efter massor av fniss och skratt. Morgonen efter var det slapp på schemat. Vi åt långfrukost innan vi gick till Pildammsparken för att leta efter pytonormen som rymt. Vi såg ingen orm men däremot en underbart vacker natur. Vi gick under ett tak av lövade trädkronor. När vi kom till Paviljongen tog vi en fika. 


Tack fina syster för årets Malmötripp. Undrar om du var lika trött som vi var när vi kom hem!?