3

Slutet - början på något nytt


Denna goding stod och väntade på mig på frukostbordet. Lovis hade förberett jordgubb/mangosmoothie redan i går kväll. Hon är lik sin mor - förbereder och planerar. Stackars barn! Måtte hon få med sig lite mindfulnesstänk också! Hugo fixade snabbt fram två sugrör så vi kunde dela på godheten! Så uppfriskande och gott! När han tröttnat passade jag på att slänga i lite spirulina också! Mumsig frukost!Idag var en det sista dagen på det lugnare arbetsstället. Det har varit roligt att få inblick i ett nytt yrke och få testa på olika moment. Tyvärr har jag inte hunnit samla så värst mycket energi men jag har lärt känna nya trevliga människor. Jag fick en vacker blomma i avslutningspresent! 


Nu väntar nya utmaningar, men var vet jag inte ännu. Det är riktigt läskigt att inte ha kontroll. Men det är väl någon som tycker att jag behöver träna på att släppa kontrollen så då får jag göra det. Det är inte lätt, kan jag lova. Jag får tänka att jag brukar landa på fötterna. Sen gillar jag ju utveckling i alla former så detta kommer nog bli bra. Tror jag...

5

Återhämtning

Idag var det dags för återhämtning tyckte både min kropp och knopp. Det är kul att hitta på roliga saker, men det tar även energi. Så det var dags att fylla på återhämtningskontot. På förmiddagen tog jag en powerwalk i solskenet med vovven som sällskap. Underbart väder med hög och klar luft! I öronen hade jag Yogobes spellista på Spotify, en samling av yogamusik. Det var som att tonsätta hela upplevelsen. Verkligen häftigt! Nästan som om jag tittade på en bra fim med härlig musik i bakgrunden! 
 
När jag kom hem gjorde jag det jag gillar allra mest just nu, nämligen yinyoga. Det är en ny upplevelse för mig! En träningsform där jag njuter av varje minut. Jag kom i kontakt med yinyoga genom Monica Nilsson på Ljusgläntan. Under hösten har hon yogapass i en underbar atmosfär i källaren på Fröjd af Sverige. När jag gör yinyoga kommer jag i kontakt med mig själv genom andningen, de lugna rörelserna och mindfulnesstänket. Att fokusera på andningen och vara i nuet. De olika positionerna hålls i 3-5 minuter eller längre om man vill. Kroppen får sig en rejäl genomkörare utan att det gör ont. Yinyoga är som akupunktur utan nålar. Här hemma brukar jag göra detta passet: 
 
 
 
 
 
Till mellanmål nu i eftermiddag gjorde jag en grön och stark liten rackare. Den var faktiskt riktigt god! Sötman i apelsinen ihop med hettan från ingefäran! Mums! En och annan kanske tycker att detta skulle vara direkt oätligt men man kan faktiskt lära sig att tycka om annorlunda smaker. Jag är ett levande exempel på detta. Förr åt jag inget som såg suspekt ut. Grönsaker var farliga, eller iallafall gräsliga. Men nu gillar jag det mesta i grönsaksväg. Det går att lära en gammal hund sitta!
 
 
 Sprulinasmoothie
 
1 skalad apelsin
2 cm färsk ingefära
1 tsk spirulinapulver
Mixa ihop allt och späd med
vatten till önskad konsistens.
 

Nu ska jag börjar laga kvällsmat. Det har önskats köttfärssås och spagetti här hemma. Tror jag ska smyga i lite grönsaker i köttfärsen. Lägga i morötter, paprika och lök i mixern.  Så finfördelat att barnen inte upptäcker det. Mohahaha!
 
3

God morgon

Såg ni den? Den vackra blodmånen? Den som bara kan ses vart 18:e år? Jag ställde klockan på 04 och väckte stora tjejen. Vi stod och frös på toaletten med fönsterna på vid gavel. 


En ära att ha fått se den. Att få tanka energi från detta vackra skådespel! 

Jag började morgonen med en kopp varmt vatten. För att rensa ut slaggprodukter som frigjorts under natten. Enligt ayurvedisk lära är det en bra start på dagen. Jag har läst på nätet och lyssnat på poddar för att gå grepp om vad Ayurveda är. Kroppen strävar alltid efter att komma i balans och i denna lära finns många bra saker för att just komma i balans. Mycket av detta kommer jag att ta efter och försöka balansera upp mitt liv. För att öka mitt välmående och min hälsa! 


Tadaaaaaa! Får jag presentera: en spirulinashot innehållande citron, ingefära, spirulina och vatten. Magiskt grön sprängfylld av vitaminer och massor av protein. Den satt som en smäck - jag vaknade till rejält av den starka smaken. 


Sen blev det frukostdags. Kaffe med mjölk eller egentligen tvärt om. Nästan mer mjölk än kaffe. En kopp varmt vatten med citron och ingefära. En fullkornsmacka med kycklingcurryröra. Mumsigt! 

Idag jobbar jag eftermiddag så förmiddagen blir lugn. Får väl packa upp allt från tjejhelgen. Det var ju en hel del packning! 

Ha en skön dag! 
Allmänt Familj Blodmåne ayurveda citron ingefära spirulina spirulinashot