1

Ny känsla i tv-rummet

Då var det dags igen! Dags för en ny känsla i vårt mysigaste rum. Hösten bjuder på sprakande färger i trädgården och myspys inomhus. Här är lite bilder från vår bakgård:


Det känns som att jag bara måste bulla upp med extra kuddar och mjuka färger i inredningen. Jag har lite svårt för att gå från sommarens värme till höstens ruggighet men när hösten är här på riktigt känns det bra. Tända ljus och sprutta fyr i brasan är inte alls dumt.

Tidigare hade jag blått och vitt i tv-rummet men det kändes sådär omysigt nu när sommaren är över. In med puderrosa, brunt, vinrött, koppar och mässing. 

Skrållan på sin favoritplats med väldigt bra koll på trottoar och förbipasserande.
Den vackra höstlycktan från Majas Cottage vann Moa på lotteriet förra helgen. Bra jobbat, gumsan!


Böckerna under det lysande ljusträdet är loppisfynd. Älskar färgen, patinan och doften av gamla böcker! Ljusträdet köpte jag för en spottstyver i somras.


För någon helg sedan satte maken upp tv:n på väggen. Då blev det mycket plats för ett hav av ljuskoppar. Miniljusslinga i fågelburen piggar upp i
mörkret under bänken. Lite fler loppisböcker i en metallställning.


 
När vi flyttade in hittade vi två mässingslampetter i en låda. De pryder sin plats på våra båleväggar. 

Nu har vi nya blickfång att njuta av i höstmörkret. Känns riktigt bra! Ha en härlig kväll ni alla fina därute! 
1

Utbränd - äntligen en vettig bok

För ett par veckor sedan sprang jag av en slump på denna bok: 


Under det senaste året har jag gått genom en utmattning som orsakades av att jag inte längre orkade kämpa. Jag fick min reumatiska diagnos 2011 och fibromyalgidiagnosen 2013. Mycket ork och energi har jag lagt på att lära mig leva med ständig värk och bägaren rann över när mina mediciner slutade fungera. Det fanns då inte längre möjlighet att skärpa till mig ytterligare och köra på. Jag var slut. Så slut att jag inte orkade med ljudet utanför fönstret där jag låg ensam i soffan med kudde över ögonen och öronproppar i öronen. Jag låg stilla i mörker och tystnad i tre månader. Var jag tvungen att göra något fick jag vila ännu mer efter det. Kroppen skrek av smärta och varningssystemet gick inte att stoppa. Omgivningen ställde upp och stöttade men ingen utom jag själv kunde ta mig ur detta tillstånd. Jag hade mycket tid att reflektera över hur jag levt mitt liv och det fanns många bitar jag var tvungen att jobba med. Förändring mot ett mer balanserat liv hade börjat. 

Varje dag är jag tacksam för att jag har kommit en bit påväg från den där tiden i soffan för ett år sedan. Tacksam för att jag varit tvungen att syna mig själv och mitt liv noggrant i sömmarna. Att upptäcka vad som är viktigt för mig och vad jag egentligen tycker och tänker. Upptäcka vem jag är nu med allt som tillkommit. 

Har ni liknande erfarenheter eller känner någon i er närhet som mår dåligt så läs denna bok!!! Klockrena beskrivningar och enkel att läsa. Rekommenderas starkt! 
1

Catwalk


Vår katt Smulan är en speciell katt. Egensinnig, självständig och ska bestämma allt själv! Vi kallar henne Peter av någon underlig anledning. Någon gång i månaden tittar hon nedlåtande på oss och låter sig bli klappad. Oftast i samband med att matskålen är tom.  Se på hennes vackra täckning och på Zorromasken över ansiktet. Hon ser ut att tycka om kel och mys men skenet bedrar. Men jag tror att hon gillar oss på avstånd, eller hoppas snarare. Ibland ställer hon upp på ett photoshoot där hon posar som en äkta diva. Hon vet hur hon ska ta kameran! 


Dessa goda tassar! Mjuka, fluffiga och så luktar de underbart också. De hade varit mysiga att få hålla i när vi myser i soffan. Men nej, det skulle vi inte tro! 


När hon tröttnat på mig och kameran avslutar hon sessionen med att räcka ut tungan. Helt oblygt och mycket tydligt! Fina kissemissen Peter!