0

Renovering av toalett

När vi flyttade in såg vår toalett på undervåningen ut så här:
 
 
 
 
 
Guld blandat med brunt och gult porslin. Ja, vad säger man... någon gillade tydligen denna kombination. När vi inte längre stod ut tog min kära make tag i projekt rivning, vilket jag tror är det roligaste han vet. Att få gå loss och nyfiket se vad som finns under. När han började riva till höger om dörren uppenbarade sig det vackraste av material - dammigt rosa tegel! Min inredningshumla surrade högt i bröstet (Ernst-inspo delux).
 
 
 
Väggarna blev fria från den allt annat än fina tapeten och fick ett lager putsliknande spackel på sig. Bara det gjorde att rummet genast kändes större. Då kom vi till nästa problemlösning - vad ska vi ta oss till med en kissgul plastmatta? Måla, riva ut eller låta vara? Nej, det sista kunde vi bara inte! Ernst är en stor inspiratör i våra hjärtan. Vi mindes att han i något program lagt marksten och singel i ett badrum. Ja, men varför inte testa det?! Byggvaruhuset tittade lite konstigt när vi förklarade vår plan men önskade sedan att få se slutresultatet. Vi lade in grå marksten och lade singel runt kanterna och runt toalettstol och vask. Med tre barn i huset var inte de gråa stenarna så gråa länge (hej tandkrämsfläckar!) så vi valde att måla dem svarta vilket var lättare att hålla rent. För er som undrar över hygienen - ja, vi tar upp singeln ibland och rengör runt toalettstolen. Den gula furudörren fick sig en välbehövlig omgång av vit färg.
 
 
På väggen bakom toalettstolen satt vi upp brädor från en gammal trasig kista som låg och skrotade i uthuset. Där hittade vi också handdukshängaren. Ny inredning och en steghylla fick rummet att kännas lite mer up to date. Ja, så här blev slutresultatet. En renovering som inte kostade många hudralappar och som mer passar vår stil.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: